keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

ja suvi suloinen...

Lapsuusmuistoihini kuuluu olennaisena osana mummoni upea kukkapenkki, jonka reunassa kasvava juhannusruusu oli niin kaunis, että saatoin ihailla sitä pihakalliolla istuen kauan ja hartaasti. Äitini siirsi siitä aikoinaan osan pihaansa, joka nykyään on siis meidän pihamme ja voin nauttia ruusuista aina vilkuillessani ulos keittiön ikkunasta.

Viime kesänä saimme terassimme valmiiksi ja saatuamme tarpeeksemme linnunkakasta ja koivuista tippuvista vihreistä ötököistä, ostimme tänä vuonna terassille teltan. Kun viimeinen verhonipsu saatiin paikoilleen ja armas siippani kantoi rottinkituolit ja pöydän paikoilleen, kirmasin minä sakset kourassa ruusupuskan kimppuun. Klips klips, ja nyt ruusu ilahduttaa myös iltasella kun hipsin kutimen kanssa telttaan, vedän verhot tiukasti kiinni ettei itikat pääse iltapalalle ja istun neulomaan.
Harmillista vain, että tänä vuonna kukinta oli parisen viikkoa etuajassa ja viimeisiä viedään näin juhannuksena. Mä olen hirmu ihastunut noihin vanhoihin lasipurnukoihin, joita kerään keittiön kaapin päälle. Niin ovat käytännölliset niin kukkavaasina kuin makaronipurkkinakin ja talvisin kaadan pohjalle kahvinpapuja ja laitan niitten päälle kynttilän palamaan.

Lasipurkkien lisäksi olen myös suuresti ihastunut myös erilaisiin juustohyydykekakkuihin. Meillä käy tuotantoon nähden vain valitettavan vähän vieraita.
Tässä mansikka-valkosuklaa-lime-versio, joka on tämänhetkinen suosikkini. Jotta tervetuloa vaan kotimaiset mansikat!

Ulkona meillä on, niinikään mummolastani saatuja heinäseipäitä, joista talvisin roikkuu lyhty ja näin kesäisin kukkasia. Tänä vuonna istutin ruukkuun yhden suosikkikesäkukistani mustasilmäsusannan, tällä kertaa valkeana versiona...tovin jouduin kyllä tuumaamaan sen ja keijunmekon välillä.
Runsaudensarveen istutin puolestaan ahkeraliisaa ja hopeaputousta, joista jälkimmäinen on myös yksi kesien luottokasveistani.

Neulepuolella on hiljaista...tai hiljaista ja hiljaista, vireillä oleva neulomus vaan on vähän isompi työ tällä kertaa ja sitten ne välipalaneulomukset joita on vaiheessa yksi jos toinenkin....mutta ompelupuolella tormistuin niin, että tekaisin kuistillemme kesäverhot


Kangas on paikkakunnallamme sijaitsevan Nelly Nallen entisen omistajan jäämistöjä hänen lopetettuaan lastenvaatteiden valmistuksen ja Tilda-nauha puolestaan Neuleunelmista...pitsi House Doctorin joka löytyi onneksi ihan itseltä.

Verhojen lisäksi kuistin rottinkituoli kaipasi uutta kesäisempää ilmettä ja surruuttelin ompelukoneella yhteen vanhoista farkuista leikattuja neliöitä ja ompelin kirppislöytöpitsiliinoja somisteeksi.
Kuvakulma on vähän pöljä, mutta olen verraten tyytyväinen aikaansaatokseeni.

Viime viikolla mulla kävi suunnaton tuuri. Jääkaapistamme löytyi meinaan avaamaton konvehtirasia. Hetken kävi mielessäni, onko kyseessä piilokamera, mutta oikein tarkkaan funtsittuani laskeskelin yhteen isännän Itävallan reissua ja siitä kulunutta aikaa aarteen löytymiseen, päädyin tulokseen, että hän oli ostanut tuon kyseisen rasian ja hellekeleillä jemmannut sen vaimoltaan jääkaapin ylähyllylle hillopurkkien päälle. Vaan ei tiennyt jemmatessaan että minätyttö rupean lettuja paistamaan ja tarvitsen niitä hilloja sieltä ylhäältä.

Ihan vain kostoksi mässyttelin konvehdit kuluneen viikon aikana ihan yksinäni. Nyt on hieman kylmä rinki persiissä, kun odottelen, millä adjektiiveilla rakas mieheni vaimoaan kehuu kun menee jemmalleen ja huomaa että rasia on kadonnut.

Olen myös ollut suunnattoman reipas ja lajitellut lisää lankoja myytäväksi. Samalla kahlasin läpi myös kässäkirjastoani ja tässä muutama eepos, joista hannon luopua pientä korvausta vastaan. Sama juttu kuin lankojen kanssa, eli ostaja maksaa postikulut ja laita viestiä jos olet jostain/ joistain kiinnostunut niin minä selvitän millä rahalla itella sen kuljettaa.

1. Krymp, ruotsinkielinen. Konehuovutusta. 3€

2. Aplikoiden ja Ommellen. 3€

3. Lastenhuone viihtyisäksi. 3€

4. Textil hobby, ruotsinkielinen. 3€

5. Stämlar, leimasinaskartelua, ruotsinkielinen, 3€

6. Hobbyideer, neulontaa, askartelua, ruotsinkielinen, 3€

7. Ompele, kirjo, koristele, 4€

8. Luonnonvärien lankapaletti, 4€

9. Ljusa Ideer, valaisinkirja, ruotsinkielinen, 2€

10. Trendikkäät virkkausmallit, 4€

11. Knitting for two, neuleita lapsille ja äideille, englanninkielinen, 5€.

12. ranskankielinen,neuleita pikkulapsille, pehmeäkantinen, 3€

13. Koukussa neulomiseen, 4€

14. Sommarrutor, ompelu ja askarteluvinkkejä ruotsinkielinen, 3€.

Huomaa, että Harmi, tuo suuri saalistaja ei vieläkään, lukuisista maanitteluista huolimatta suostu menemään ulos, sillä


terassin lautojen alle on pesiytynyt orava.
Tai pesästä en tiedä, mutta sinne se aina vilistää piiloon. Vaikka hurjan rohkea otus tuo on. Päästää ihmisen ihan puolentoista metrin päähän.

Nyt lähden tarkastamaan, mitä ipanat puuhastavat ulkosalla. Ensi kertaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti