torstai 29. elokuuta 2013

tillintallin pom pom

nyt on ihan kohta syksy. aurinko kyllä möllöttää nytkin tuolla taivaalla, enkä valita, mutta aivan varmasti pakkasherra odottelee vaan tilaisuutta hyökätä kimppuuni. iltaisin ja aamuisin haiseekin jo syksylle. ei mulla sinänsä mitään syksyä vastaan ole, mutta talvi saisi jäädä tulematta. tai ainakin semmonen märkä ja vetinen talvi...ja ne tulipalopakkaset kun on nakit jäässä het ku menee pihalle, vaikka kuin pistäis lapasia rukkasten sisään.

mulla on meneillään jokasyksyinen kaamea pesäntekovietti (huom! EN ole raskaana). koko ajan pitäis jotain nurkkapieltä olla entraamassa ja sitten nää tyynyt...niitä on kohta meillä enemmän kun neulottuja huiveja ja se on paljon se...
alimmaisena on jo vuosia sitten käyttöönotettu tyynyliina, mutta nää kaksi päällimmäistä on äitini vanhoista kapiolakanoista tehdyt. tuo välipitsi oli paikkapaikoin jo niin rispaantunut, etten saanut sitä pelatettua kun aina pätkän matkaa, mutta parempi sekin kun ei mitään...mä niin tykkään näistä.
mieheni kyllä väittää, että meillä alkaa kohta näyttää mukamas ihan sairaalalta kun kaikki on valkosta. ihme juttu,sekä moinen väite että se valkoisuus. mä olen väri-ihminen. rakastan kaikkia värejä ja olen aina pakonomaisesti myös haalinut niitä ympärilleni. nyt vaan on jotenkin semmoinen olo, että edes jossain pitää olla seesteistä ja harmonista...omaa elämääni kun voi harvemmiten kuvailla noilla adjektiiveilla. tästä syystä myös ne tekemäni vaaleanpunaraitaiset kuistin verhot ovat menossa vaihtoon...huoh...

ukko-kulta käväisee aika-ajoin kiinanmaalla ja vakiotuomisiin kuuluvat sikäläiset teet. jösses miten hyviä.
tosin kerran meni pahasti metsään, sillä tee maistui minusta ihan kalalle, eikä kaunis pakkauskaan pelastanut tilannetta. pahaa ol. tää yllä oleva sitävastoin on oikein maukasta ja sen puoleen kirpeät syysillat ovat tervetulleita, mulla on ainakin teetä mitä nautiskella pönttöuunin kupeessa.

viimeviikkoiselta kiinanreissulta tuli sitten tuliaiseksi tämmöinen söpö saippuapaketti, jonka oli saanut kun kirjautui ulos hotellista. tervemenoa! muistakaa pestä itsenne meidän hotellimajoituksen jälkeen! :)
nii, olemmää neulonukki. tässä mun versioni tincanknitsin raindropsista
 
 
lankana on araucanian botany lace. mahtava lanka.mä sovelsin (taas kerran) helmaan tommottees kapeemmilla puikoilla tehdyn raidan ihan sillä änskällä, että helma ei rullaantuis kainaloihin asti. homma ei ihan miellytä silmää, joten saattaa päätyä purkuun..kunhan mä ny vähän ensin fundeeraan.

viime talvena tein miinalle lapaset sandnesin easystä. kukat on puolestaan virkattu sandnesin lanettista ninuskan mainiolla ruusuohjeella.

äitini sitten täytti 80vee, tai oikeesti täyttää vasta joulukuussa, mutta me vietettiin näin kesällä kekkereitä nyt kun sisarenikin oli perheineen suomessa. käytiin sisävesiristeilyllä päijänteellä ja sit mä kahvitin lähisuvun meillä. tuli sitten leivottua...
mansikkahyytelökakku...aika ei riittäny reunakemoihin :)
vadelmapavlova, kaik män...
savulohihyytelökakku, kissa oppi samalla syömään katkarapuja...
ja lihakakku. tästä mä oon ylpeä...vyötäröni ympäryksestä näitten kekkereitten jälkeen en...meidän suvulla menee tunnetusti kaikki joskus överiks...niin myös tää syöminen...

tahdon myös esitellä suursuosikkini, kissin kirsikkasiiderin. ennen tätä sai vain tallinnan laivalta, mutta nyt löysin paikallisesta pikku-koostakin ja investoin heti yhteen.

musta ois vaan hirveen paljon kivempaa, jos noi sidukat ois pikkasen pienempiä. näis on musta vähän liikaa juomista vaikka hyvältä maistuukin.

rauno-ratsuhevosen kesä on ollut melkolailla onnistunut, sekä mun mielestä
(ruusukkeita on tullut mukavaan tahtiin ja melko monta), sekä raunon mielestä
 
..se littas mun varpaalle nii että se murtu ;).

Eilen illalla sain valmiiksi viimeaikaisen projektini, naamion vaahtosammuttimelle.
meillä kotona vaahtosammutin pönöttää aina uunin vieressä, joten tuo punainen "hälytysväri" ei ole välttis tarpeellista näkyä siitä syystä että sammutin löytyisi. pussi on sen verta reilu, että kun sammutinta nostaa kahvasta, se jää lattialle. Lankana teeteen rollo ja menekki kaks ja puol kerää..meillä on siis pieni sammutin.

ihana ystävättäreni käväisi kylässä ja lahjoitti, ystävällinen ihminen kun on, minulle kaksi kääntämäänsä kirjaa...pitää mua varmaan "neuvoa tarvitsevana henkilönä".
molemmat eepokset ovat kirjoja paikallaan, mutta tuo virkkaa ja viimeistele on näistä ehdottomasti se ykköstyyppi. kiitos vielä kerran!

katjalle tuli liikkeelle tämmöisiä hauskoja huppareita, joka näin kauhuelokuvafanin silmään oli just kun scream-elokuvasta. kilttinä ihmisenä katja painoi huppariin tekemäni kuvan ja täs hää ny si on poikaipanan päällä.
mau mahtava!

kissamaisiin tapaamisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti