keskiviikko 9. lokakuuta 2013

kesää ikävä

mä en pidä syksystä. tai pidän juu, jos ei sada. ja koska nyt sataa, olen vähintäänkin kiusaantunut tilanteesta. olen varmaan sanonut ennenkin, mutta haluaisin olla karhu, joka ahmii massunsa pinkeäksi ja painuu talviunille heräten sitten keväiseen auringonpaisteeseen. vaan ei, tasan ei käy onnen lahjat. täällä ollaan ja ennen tuota kevätaurinkoa pitää kärvistellä vielä paukkupakkasetkin ja lumimyräkät...eikä niissäkään kyllä mitään, jos saisi haluaminaan päivinä jäädä kotiin pönttöuunin lämpöön ja lipittää kaakaota....

koska tässä on ruoskittu itseään visioilla pitkästä, kylmästä ja märästä ajanjaksosta, niin kirsikkana kakkuun palaan kesään muutaman lomakuvamme muodossa.

tavoillemme uskollisena suuntasimme lomallamme vanhoille kotikonnuillemme motalaan, ruotsiin. olimme vuokranneet pikkuisen mökin ja kun astuimme ovesta sisään, emme voineet kuin ihastella.

selvisi kyllä melkoisen äkkiä, että mökin vuokraajat pitävät kaupungissa sisustusliikettä...niin oli stuga sievä kuin sika pienenä.

viikko motalassa meni, kuten tavallista, liian nopeaan. tapasimme vanhoja ystäviämme (vilkuti vilkuti) ja hengailimme varamon´lla....ihana ranta, ihana aurinko,  ihana lämpö.
vuosi vuoden jälkeen tänne on vain niin ikävä takaisin.

perinteeksi on muodostunut niinikään reissu paikalliseen, tai no läheiseen hevostarvikeliikkeeseen, sharpmaniin, josta käyn aina säästämässä ne vuoden aikana poikki menneet nahkaremmit ja muun rekvisiitan. koska heppakaman esittely saattaa olla asiaan vihkiytymättömälle vähän tylsää, päädyin esittelemään paikan wc:n.
ei hullumpi mielestäni tämmöiseksi julkiseksi vessaksi :)

motalasta päästeltiin kolmårdeniin tapaamaan "muita tuttuja". mä jotenkin samaistun aina näihin mangusteihin ja voisin katsella niitä vaikka koko päivän, vaan muu seurue vaati kiertelemään vähän muuallakin kun kerta oli sisäänpääsylippu ostettu.

kolmårdenista hurautettiin pienen mutkan kautta pariks päiväksi gotlantiin. mä olen käynyt siellä aikaisemmin joskus ala-asteiässä ja niin oli siippakin, joten paikka tuntui näin dementoituneelta varsin mielenkiintoiselta.

Kneippbyssä vierähti päivä, ensin sommarlandin ja sitten vattenlandin puolella. vattenlandissa minäkin innostuin laskemaan toinen toistaan huimemmissa vesiliukumäissä, kunnes äkkäsin yhden "tosi vauhdikkaan näköisen". ihmettelin kyllä miesjoukkoa liukumäen alapäässä, mutta mitä vielä, kyllä minä sedille näytän....olisi ehkä pitänyt olla näyttämättä....tai näytin juu, ehkä vähän liikaakin... huiman alun jälkeen putki siirtyi kulkemaan maan alla vimmattua kiemuraa ja kun vihdoin viimein sujahdin ihmisten ilmoille, oli uimapukuni kiertynyt korkkiruuville ja pylly pystyssä ja pää uppeluksissa sujahdin kuin ohjus näitten merkitsevästi hymyilevien miesten eteen....selvisi sitten sekin, miksi ne siellä tuubin alapäässä päivystivät. kiitin kyllä onneani, etten ollut pukeutunut bikineihin....niistä ei varmasti olisi ollut kuin muisto jäljellä...

seuraavana päivänä menimme käymään lummelundagrottaneilla, jossa muistan hämärästi käyneeni jo lapsena. omat ipanat olivat luolakierroksesta innoissaan ja loppupäiväksi ajelimme saaren pohjoisosaan ja pysähtelimme aina välillä poimimaan rannoilta simpukoita ja fossiileja.
saaren pääkaupunki visby oli tunnelmallinen vanhoine raunioineen

ja toinen toistaan kauniimpine ruusuineen.
eikös kaupunkia kutsuta ruusujen kaupungiksi? eikä kyllä suotta.
rannasta löysimme myös jätskibaarin, jossa oli yli 180 eri sortin irtojätelöä. maanpäällinen taivas siis...ja kyllä me syötiin :)

sitten olikin jo kaksiviikkoinen pulkassa ja aika palata silja linen sushipöydän kautta kotiin. mitä mukavin loma ja odotan innolla taas ensi kesää.

kesän alussa tein ystävättärelleni laukun kuninkuusraveihin...jokohan mä esittelin tän? vanhoista farkuista, nauhasta ja pitseistä syntyi heppanaisen käsväsky...tässä laukku edestä...
ja takaa..
oli kuulemma hyvä käytössä, vaikke totovoittoa laukkua täyttämään siunaantunutkaan.

nyt lienee aika painua  petille, että jaksaa huomenna taas mennä koko päivän kuin nahkapää haukka....onneksi mulla on voimajuomaa varattuna ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti